Борислав Крачанов: Научих новината за освобождаването си от колеги от Турция

Преди месеци имах среща с ръководството да обсъдим новия сезон, заяви специалистът

Шампионът на България при жените Марица (Пловдив) се раздели със старши треньора си Борислав Крачанов, малко след като тимът триумфира с десетата си титла. Впоследствие се оказа, че младият специалист не е знаел за освобождаването си.

Той сподели пред BGvolleyball.com, че е научил новината от свои приятели от Турция, както и, че не е водил разговори с ръководството за разтрогване на договора му.

След три шампионски титли и три Купи на България Крачанов е в търсене на нов отбор, но и се подготвя за предизвикателствата с националния отбор за девойки под 20 години, който ще участва на домакинското Европейско първенство. За какво още говори – прочетете в следващите редове:

Раздели се с Марица след 3 сезона съвместна работа. Как се чувстваш?

Чувствам се нормално. На всеки е ясно какви рискове крие нашата професия.

Според някои колеги си бил изправен пред свършен факт и си разбрал за освобождаването си впоследствие?

Да, така е. Обадиха ми се приятели и колеги от Турция, часове преди да ми бъде съобщено, да ме попитат дали наистина е вярна информацията.

Имаше ли разочарование, след като научи новината?

Разочарование винаги има, след като сезонът е бил успешен и завършва с титла. Няма как след такова нещо да няма разочарования. Не сме говорили с ръководството за разтрогване на договора, даже преди месеци имахме среща да обсъдим новия сезон.

Каква е равносметката ти за времето, прекарано в пловдивския клуб?

Спечелихме 3 Купи на България и 3 титли на страната. Смятам, че резултатите сами по себе си говорят за равносметката.

Кой е най-емоционалният ти момент за този период?

За мен всеки един ден е емоционален. Всяка една тренировка, всеки мач, всяка титла. Не мога да кажа точно кой е най-емоционалният момент.

А има ли трофей, който ти е най-скъп?

Всеки трофей е скъп и всеки е трудно извоюван. Зад всеки трофей стои много труд, много изхабена енергия, безсънни нощи. Всичките са ми скъпи!

Какво ти предстои занапред?

Предстои ми, първо да взема участие в щаба на женския национален отбор, след това подготовка за Европейското първенство за девойки до 20 години, на които ние сме домакини. И не на последно място – търсене на нов клуб.

Какви са шансовете ни на Европейското първенство?

Аз и моят екип смятаме, че имаме шансове, вече групата е изтеглена, знаем нашите съперници и започваме да търсим информация за тях. Надявам се да успеем да направим една добра подготовка, да бъдем здрави, и с подкрепата на публиката да постигнем добър резултат. Но най-важното е да играем добър волейбол.

Какво би искал да кажеш на феновете на Марица?

Искам да им благодаря, че бяха до нас и ни подкрепяха.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto