Кметът на Шумен награди заслужили ММА бойци и кикбоксьори

Кметът на община Шумен проф. д-р Христо Христов се срещна днес с призьорите и треньорите от СК “Шуменска крепост” и СК “ММА Шумен”, които спечелиха медали и купи от еврошампионатите по кикбокс и аматьорски ММА.

В разговора се включиха ръководителят на СК “Шуменска крепост” Галин Методиев и треньорът Християн Тотев, които дойдоха заедно с носителите на европейски купи и златни медали Мариян Петков, Полина Галинова, Виктор Ганчев, Йолина Димитрова, Габриел Чергански и Хелин Хасан. Поля каза, че България за първи път е била домакин на турнир от такъв висок ранг в календара на WAKO – за Европейската купа.

Мариян допълни, че националният ни отбор, в редиците на който състезателите на СК “Шуменска крепост” са спечелили 6 златни и 1 сребърен медал, заел първото място в генералното класиране сред участниците от 21 държави в Пловдив. А Галин Методиев подчерта, че “навсякъде знаят за Шумен, знаят откъде започва България”.

На срещата присъстваха Виктор Иванов, който завоюва бронзов медал на Европейското първенство по ММА в сръбската столица Белград, и треньорът на мъжкия ни национален отбор Калоян Колев, който ръководи и СК “ММА Шумен”. Виктор обеща на световното първенство в Узбекистан през ноември да се бори за златен медал, а Калоян напомни, че неговият възпитаник е донесъл първия медал на европейското за България след почти 3-годишна пауза.

“Тези купи наистина са впечатляващи и няма как те да не бъдат показани на шуменската общественост – заяви кметът проф. Христов. – Благодарим на нашите шампиони, поздравления и за треньорите! Гордеем се с вас! От името на общинската администрация мога да ви уверя, че твърдо стоим зад вас и ще направим всичко възможно да имате по-добри условия за тренировки и подготовка за състезания!”

В края на срещата кметът връчи парични премии на призьорите.

Последвайте каналите ни в: