Левски се договори с основен футболист на Хебър

Футболистът на Хебър Ангел Бастунов може да се счита за играч на Левски. „Сините“ вече има сключен договор с 24-годишния играч, съобщи „Тема Спорт“. И от лятото той трябва да се присъедини към новия си отбор. Бастунов ще пристигне на „Герена“ като свободен агент.

Причината е, че споразумението му с пазарджиклии изтича с края на кампанията.

Бастунов прави силен сезон за Хебър, който се бори със зъби и нокти за оцеляването си в елита. Той е основен играч в състава на Любослав Пенев. До момента има 29 шампионатни двубоя, в които е вкарал 4 гола. Помогна на тима и да достигне до полуфинални сблъсъци за купата срещу Лудогорец. В турнира има 3 срещи и едно попадение – при това в мрежата на Левски, който бе елиминиран на 1/8-финал. Интересното е, че Бастунов е минал през школата на „Герена“, но няма мач за първия тим. Носил е още екипите на Ботев (Пловдив), Кариана и ЦСКА 1948.

„Сините“ искаха Ангел Бастунов още през зимата. Тогава те привлякоха от Хебър дефанзивния халф Карлос Охене. Те обаче не успяха да се договорят за правата на българина.

В началото на годината от „Георги Аспарухов“ имаха сериозен интерес и към двама родни национали, който е актуален и в момента. Става въпрос за вратаря Даниел Наумов и централният нападател Алекс Колев. Двамата стават свободни агенти през лятото. Първият в момента е част от ЦСКА 1948, а вторият от хита на сезона Крумовград. „Сините“ имат и друга опция за вратарския пост – стража на Пирин Максим Ковальов.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe