Борислав Крачанов пред Sportal.bg: Нашата цел е да затворим серията в София

Старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов остана доволен от втория пореден успех на своя тим срещу ЦСКА във финалната серия на Национална Волейболна DEMAX лига за жени, който доближи „жълто-сините“ до 10-ата им поредна титла на България.

„Днес играхме по-силно на фаза блок-защита. Нямахме толкова успешни точки от блокада, но имаше ситуации, в които успяхме да обработим първо топката на блок и това да ни даде възможност да играем силно на контраатака. Това бе голямата разлика в сравнение с вчера.

Другото, което допринесе за успеха, бяха нашите правилни решения в атака. Днес изиграхме по-правилно ситуациите“, сподели Крачанов пред медиите след мача, сред които и Sportal.bg и Sportal TV.

„Днес бяхме много по-фокусирани от самото начало и това си пролича на терена, макар че имахме отпускане във втория гейм. Пак редувахме силни със слаби моменти и позволихме на ЦСКА да се възползва, за да се закачи и да бъде близо до спечелването на втората част. Предстои ни ден почивка, в който да се абстрахираме от всичко. Най-вече за състезателките – чисто психологически да избистрят главите си и след това да влезем фокусирани за третия мач. Нашата цел е да отидем в София и да затворим серията по категоричен начин, за да не даваме възможност на отбора на ЦСКА да се възползва“, завърши наставникът на Марица.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto