Илия Топурия иска да бъде първия боец с нокаут над Макс Холоуей

Шампионът на UFC в категория перо Илия Топурия е готов да даде шанс на бившия хегемон в дивизията Макс Холоуей да си върне пояса с битка в Лас Вегас. Грузинецът, който се състезава под испански флаг, има едно условие, за да се състои такава битка – пояса на Макс Холоуей “The Baddest Motherf****r” да бъде заложен.

“Без пояса на BMF, не искам такава битка. Ще дам реванш на Волкановски, ако тази титла не е заложена.

Макс мисли, че сега има много опции, но това не е така. Аз съм шампион и аз избирам дата и място. Той трябва да е готов и да чака обаждането”, категоричен е новият властелин на дивизията до 66 килограма.

“UFC пазеха Холоуей за този момент. Поисках Макс преди битката с Волкановски. Исках този двубой, търсех го, но UFC ми дадоха Волкановски. Макс е следващ. Той може да говори каквото поиска, но нека играе срещу мен в първите десет секунди, както игра в последните десет секунди в последната си битка. Нека видим какво ще стане тогава. Знам, че аз ще съм първия, който ще му изгаси тока”, допълни 27-годишният спортист.

Боецът с прякор Ел Матадор сподели пред спортния журналист Ариел Хелуани, че вероятно ще се върне в октагона през септември на събитието UFC 306.

“Мисля, че UFC иска да се бия в “Сферта” в Лас Вегас през септември. Ще видим как ще се случи това, тъй като искаме да направим и битка в Испания. Искаме да направим събитие в Мадрид през първото тримесечие на следващата година. Затова искам да се бия през септември, за да мога да се бия и в началото на следващата година”, разказа нокаутьорът.

Последвайте каналите ни в: