Първи официални СНИМКИ и подробности за новия променен Opel Frontera

Публикувани са първите официални снимки на Opel Frontera 2024. Знаменитият модел е върнат на пазара и продажбите му в Европа ще стартират през лятото. Първите подробности за колата бяха разкрити на сайта на концерна Stellantis.

Новият Opel Frontera променя формата си и вече ще бъде компактен 4,4-метров кросоувър.

Той става наследник на Opel Crossland.

Кросоувърът има висок преден капак, дебели задни колони на покрива и релефни странични стени. Предната част е направена в корпоративния стил Opel Vizor – с черна вложка между фаровете.

Вътре в салона на Opel Frontera 2024 на предния панел са монтирани два големи 10-инчови дисплея. Вътре има 4 USB порта и безжично зареждане за телефони с охлаждане. Между другото, смартфонът може да бъде свързан към колата с помощта на специално приложение. Обемът на багажника е 460-1600 литра.

Характеристиките на Opel Frontera 2024 все още не са оповестени, но се посочва, че кросоувърът ще се предлага в електрическа и „мека“ хибридна версия.

Електрическата кола на Opel трябва да има двигател с мощност 156 конски сили и батерия от 54 кВт∙ч (като Mokka и Corsa), а пробегът й след зареждане ще бъде около 400 км.

Очевидно хибридът ще бъде оборудван с 1,2-литров турбомотор със 136 конски сили и 48-волтова инсталация (наскоро го получиха моделите DS). 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!