Нова волейболна лекция и 25 точки за Боян Йорданов! Олимпиакос изтръгна Купата на Гърция от Милон

И на 41 година бившият национал Боян Йорданов продължава да изнася волейболни лекции.

Българският диагонал изигра пореден отличен мач за своя клуб Милон (Атина) и заедно със своите съотборници бе изключително близо до поредно чудо в най-добрия сезон в историята на Милон.

Боян Йорданов и Милон поведоха със 7:3, 8:5 и 10:7 в тайбрека на финала за Купата на Гърция в Лариса срещу шампиона Олимпиакос (Пирея), но в крайна сметка загубиха драматично 5-ата част с 14:16 и финала с 2:3 (25:19, 19:25, 22:25, 25:22, 14:16).

Медиите и волейболните специалисти в Гърция определиха този финал като най-интересния и най-драматичния в цялата история на турнира и отчетоха, че голямата класа и бюджет на Олимпиакос са помогнали на гранда воден от Даниел Кастелани да изтръгне победата от отличния отбор на Милон.

Супер Бобо изигра поредния си фантастичен двубой за тима от Неа Смирна и записа 25 точки (1 блок, 60% ефективност в атака), с което стана най-резултатният волейболист във финала.

Пуерториканецът Педро Молина добави още 15 точки (3 аса). Украинският национал Тимофей Полуян също записа 15 точки

Словенският диагонал Тончек Щерн стана най-резултатен за Олимпиакос с 21 точки (3 аса, 1 блок).

Митар Джурич добави още 20 точки (7 блока, 81% ефективност в атака) и бе избран за MVP.

Така Олимпиакос спечели своята 17-а Купа на Гърция, а за Милон и Боян Йорданов остана утешението, за участие в първи финал и сезон с много историческо постижения.

Последвайте каналите ни в: