Александър Маджуров: Ние сме най-силният отбор

3–4 minutes

Волейболистите на Дея спорт ( Бургас) приемат Черно море (Варна) в първи мач между двата тима от 1/4-финалните плейофи в ефбет Супер Волей.

Двубоят е на 22 март (петък) от 19:00 часа в бургаската зала „Младост“. Реваншът е на 25 март във Варна. Играе се до две победи от три мача.

При евентуален трети сблъсък, то решителната среща е отново в Бургас на 28 март.

Един срещу друг се изправят първият от редовния сезон срещу осмият в таблицата. В последната среща между двата тима от редовния сезон Черно море победи в Бургас Дея с 3:0 гейма.

В  заключителните кръгове водачите в класирането бяха съпътствани от доста контузии, като играха без основни състезатели и допуснаха три загуби. Те обаче не повлияха класирането им, като бургазлии запазиха първото място в крайното подреждане.

Президентът на ВК Дея спорт Александър Маджуров коментира за BGvolleyball.com състоянието на отбора и обстановката преди решителните сблъсъци от ¼-финалните плейофи.

„Един по един започват да се връщат контузените състезатели. Николай Николов е възстановен и отскоро тренира. Още не е на 100 процента готов, но най-важното е, че ще помогне. Валентин Братоев е добре, отзвучават болките. Той има да наваксва в подготовката, защото известно време изгуби от тренировъчен процес. Но е по-добре вече. Николай Учиков тренира и също вече е добре. Димитър Василев продължава да лекува контузията. За съжаление още не може да тренира. Ще отнеме още време за неговото възстановяване.  Другите волейболисти са в прилично състояние и се готвим за плейофите.

Очаквам в крайна сметка да покажем какво можем. Ние сме най-силния отбор. Нищо не зависи толкова от противника, колкото  от нас. Изиграем ли си нашия волейбол, няма какво да стане. Въпросът е, че ние не играем нашата игра напоследък. Надявам се в плейофите да се съберем. Всички са пределно опитни играчи. В много такива трудни мачове и финали са участвали. На всички им е ясно в какъв етап е първенството. Предполагам, че  ако сега не са съсредоточени и концентрирани, няма кога. Ако сега играят както трябва, не би трябвало да има проблеми и да продължим напред в борбата за титлата.

Както коментирах вече един път преди, тези отбори, които се бориха за Купата през януари, спадът в тяхната форма е видим. И обратното, другите за момента са на по-високи обороти и затова се получиха много интересни срещи. Но в крайна сметка, от всичките водещи отбори, единствено ние можехме да си позволим тези неща, които се случиха. Останалите играха до последно и се бореха да се изпреварват един друг за крайното класиране преди плейофите. Силите са доста изравнени и представянето е въпрос на най-вече на фокус. Също и на изпълнение на елементите – сервис и посрещане. Може да се получи така, че ако в даден ден си по-концентриран и играта ти се получава,  може да биеш по-силен отбор.

Но при нас не е така с оглед на опита, който имаме. Притежаваме  много силен елемент – блокадата, който е решаващ и отработен елемент. Очаквам момчетата да покажат този опит, да покажем добра игра и да продължим напред“, допълни Маджуров.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto