Баскетболните таланти на Байерн са шампиони на „София Къп“

Германският гранд Байерн Мюнхен спечели третото издание на международния турнир по баскетбол „София Къп“ за момчета до 14-годишна възраст. Германците записаха три победи в надпреварата и заслужиха трофея, връчен от Дамян Диков – изпълнителен директор на Фондация „София – европейска столица на спорта“, който поздрави призьорите и благодари на участниците за класните изяви през  последните 3 дни.

На второ място останаха момчетата от национален отбор на Централна Сърбия, представен от Раднички Крагуевац, наградени от директора на надпреварата Мануел Марков. Стенли Колев – собственик и изпълнителен директор на EV INTERNATIONAL, връчи бронзовите медали на гръцкия Олимпиакос.

 

Домакинът БУБА Баскетбол остана на четвърто място с три загуби. Столичани отстъпиха на Олимпиакос с 60:65 в нов драматичен мач. Борис Цоков бе най-резултатен с 16 точки и 6 борби, а Йоан Христев добави 13 точки и по 6 борби и асистенции. БУБА Баскетбол отстъпи и на шампиона Байерн (Мюнхен) в последния мач от турнира с 53:70. Цоков отново бе най-резултатен за домакините с 12 точки, а по 11 вкараха Християн Баков и капитанът Йоан Христев. Христев добави и 10 борби, 5 асистенции и 6 отнети топки.

Индивидуалните награди бяха върчени от Хрисимир Димитров – легенда на българския баскетбол,

БУБА Баскетбол отново бе домакин и организатор на престижната надпревара в зала „Триадица“, турнирът бе част от инициатива „София – световна столица на спорта 2024“.

Крайно класиране на баскетболния тунир „София къп 2024″
:

1. Байерн Мюнхен

2. КК Раднички

3. Олимпиакос

4. БУБА Баскетбол 

Последвайте каналите ни в: