Борис Генков и Мирослав Георгиев вдигнаха купите на първите вечерни турнири в Пловдив и Варна от категория ITL 250

Борис Генков и Мирослав Георгиев вдигнаха купите на първите вечерни турнири в Пловдив и Варна от категория ITL 250 на Интерактив Тенис. Дебютните издания събраха по 20 участники, а домакините предоставиха чудесни условия за провеждането на състезанията. Ето как се развиха финалните двубои.

Варна има своя първи шампион на вечерен турнир

Мирослав Георгиев покори вечерния турнир от категория ITL 250 в морската столица, след като на финала надви Румен Найденов.

И двамата се класираха за финала след страхотно представяне, но Миро определено беше в по-добра форма и успя вдигне купата при резултат 6:2.

От понеделник двамата временно оглавяват регионалния шампионат във Варна, като водач е Георгиев с 275 точки, а плътно зад него е Найденов с 225 точки. От любителската общност напомнят, че най-добрите 8 тенисисти от морската столица, ще получат покани да участват на Varna Finals 2024 през декември.

Атанас Гаджев пропусна шанса си на финала в Пловдив

Атанас Гаджев и Борис Генков се класираха за финала на Max Pro Winter Night с по три убедително победи. Очакваше се битката между тях да бъде доста оспорвана, затова от Интерактив Тенис предаваха двубоя пряко в YouTube канала им. А залозите в пловдивската група клоняха към победа за Генков.

Гаджев даде начало на мача, но изпусна няколко възможности да затвори сервис гейма си и Генков направи пробив с 1:0. Грешките при Наско се натрупаха и първия сервис не даваше резултатът, който той очакваше, което доведе до втори пробив и 3:2 за Борис. Гаджев проби сервис гейма на Генков, но в осмия сет при драматичен обрат Борето стигна до 5:3. Наско успя да го настигне до 5:4, но всичко се реши в следващия гейм, където след великолепен ас Борис Генков триумфира.

След победата на Max Pro Winter Night Генков е трети в регионалното класиране с 250 точки, а Гаджев е пред него с 275 точки.

От Интерактив Тенис благодарят на домакините ТК “Макс Про” в Пловдив и ТК “Велто” за страхотните условия на кортовете. И също така напомнят, че на сайта им съвсем скоро ще обявят вечерните тенис турнири за април от категория ITL 500 – www.interactive-tennis.com

Последвайте каналите ни в: