Глезенът на Алкарас вече е по-добре

Испанският тенисист Карлос Алкарас заяви, че контузията на глезена, която го принуди да се оттегли от участие на турнира в Рио де Жанейро, вече е по-добре и единственото нещо в ума му е да защити титлата си от надпреварата в Индиън Уелс.

Алкарас, който надигра руснака Даниил Медведев във финала през миналата година, трябваше да се откаже след само два гейма в Рио след като изкълчи десния си глезен.

Това бе поредно препятствие за заемащия второ място в световната ранглиста испанец, който няма титла от победата над Новак Джокович във финала на „Уимбълдън“ през миналия юли.

20-годишният тенисист загуби на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия през януари и бе победен в два сета от Николас Хари на полуфиналите на турнира р Аржентина през миналия месец.

Той победи Рафаел Надал в демонстративен мач в Лас Вегас в неделя и въпреки, че ката, че се чувства добре на тренировките, той е наясно, че контузията му си остава въпросителна.

„Вероятно някои хора мислят за глезена ми. Да видим дали ще бъда на 100 процента или не, но се чувствам по-добре. Нека видим как ще започне турнирът, но аз определено съм тук, за да защитя титлата си и не мисля за нищо друго“, коментира Карлос Алкарас.

След церемония, на която бе открит стенопис в памет на титлата му миналата година, двукратният шампион от Големия шлем каза, че все още се адаптира към славата.

„Много пъти човек се събужда не в добро настроение и иска да се скрие или да не бъде разпознат от хората. Но аз съм нормален човек и опитвам да приемам всичко естествено. Хората ме познават, разпознават ме и си мисля, че това е хубаво“, добави Алкарас.

Той очаква първия си мач срещу Матео Арналди в петък.

Последвайте каналите ни в: