Манол Иванов: Уверен съм в тази битка, която водя! Няма да имам трудности, ако спечеля

Поредният кандидат за президент на БФС – Манол Иванов, бе гост в студиото на Sportal.bg. Той заяви, че е уверен в тази битка и няма да има трудности, ако спечели доверието на клубовете.

„Очаквам да се случи промяна. Очаквам да спечели кандидат, който е извън БФС.

Срещнахме се с над 100 клуба, като над 70% имат обаждания с въпрос какъв ще бъде техният вот, но аз казвам на хората, че вотът е таен и не трябва да се притесняват“, започна той.

„Последните пет години съм бил близо до футбола и особено в юношеския футбол. Видял съм много неща как се ръководят мачове и тренировки на юноши в България. Аз имам компетентността да оправлявам футболен процес. Имам опит и като мениджър на компании с много хора. Уверен съм в тази битка, която водя и ако спечеля, няма да имам никакви трудности.

С моя екип направихме анализ, че може и да няма конгрес. Хората хем искат промяна, хем са обезсърчени.

Не можем да отречем, че сегашното ръководство, което го свързваме с Костадинов, Лечков и Михайлов, са хората, които са постигнали най-големия успех в българския футбол. Всички очаквахме сериозни промени. Има доста промени, но най-голямата грешка на господин Михайлов беше, че дълго време той нямаше сериозна конкуренция. Той загуби реална представа за действителността“, добави още той.

7

"Битката за БФС" с гост Манол Иванов

„Аз съм с нагласата за промяна. Не обиждам никого, не вадя компромати срещу никого. Георги Иванов пое Левски през 2014 година, но вие си спомнята какви успехи постигна и какво се случи. В последните две години в екипа на БФС дори няма да правя анализ на това, което направи и с националния отбор за този период.

Изключително разочарован съм от господин Крушарски след нашата среща, която направихме. Той изрази мнение, че в мое лице вижда подходящ кандидат. След това ми каза, че се е видял с господин Касабов и Петров, а в следващия момент каза, че подкрепя Михаил Касабов.

Аз мога да съм полезен на две позиции, ако не стана президент на БФС. Едната е изпълнителен директор, а другата е да бъда член на Изпълкома.

Близо 70% от програмите на всички екипи се припокриват. Моята програма я показах на близо 17 медии, за да се запознаят с нея. Основното нещо, което трябва да се промени е начинът на работа. Решенията трябва да се взимат с футболните клубове“, завърши Манол Иванов.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Владимир Иванов