Моника Кръстева: Ще се радвам, ако отново съм част от националния тим

Българската волейболистка и националка Моника Кръстева записа първо отличие в своята кариера в първенството на Румъния, след като спечели с тима си КСМ (Търговище) преди дни Купата на страната. Състезателката, играеща на поста диагонал, заедно със своите съотборнички – националната разпределителка Петя Баракова и бившата националка Славина Колева, надиграха след оспорвана битка Рапид (Букурещ), с друга бивша националка в състава – Нася Димитрова, с 3:2 гейма, в големия финал на турнира и вдигнаха трофея.

Моника Кръстева бе не само с основен принос за триумфа на своя тим, но стана и истински герой в мача, след като реализира страхотните 41 точки за успеха. Кръстева заяви в интервю за BGvolleyball.

com
, че целта й е да задържи високо ниво до края на румънското първенство, както и надеждите си отново да попадне сред избранничките на селекционера Лоренцо Мичели в женския тим на България за предстоящия сезон.

– Честита Купа! Как се чувстваш след спечеленото отличие?

– Благодаря! Чувствам се много добре. Беше напрегнат мач с много обрати. Борихме се за всяка точка и от двете страни. Много се радвам, че успяхме да завършим като победители.

– Колко по-различно е да вдигнеш Купа на друга страна?

– Щастлива съм, но със сигурност победата на родна земя ще е по-сладка.

– По пътя към спечеленото отличие победихте тима на Лора Китипова на полуфиналите, после на финала надделяхте над отбора на Нася Димитрова. Има ли емоции в тези БГ дербита?

– Определено има емоции, но не е много по-различно от мач с всеки друг противник. Ние сме приятели извън игрището, но след първия сигнал вече няма значение кой е срещу теб.

– Стана реализатор със страхотните 41 точки, чувстваш ли се герой?

– Определено не съм герой, всичко това е плод на тежки тренировки и отборната ни работа.

– Малко състезателки могат да се похвалят с такъв резултат. Горда ли си от постижението?

– Радвам се, но за мен е по-важно, ако успея да задържа високо представянето си до края на сезона.

– Мислила ли си някога, че можеш да направиш такова постижение?

– Винаги съм поставяла високи цели пред себе си и смятам, че това е пътят към израстването.

– Да реализираш 41 точки изискват сериозни физически усилия, как успя да издържиш на това натоварване?

– Волейболът в днешно време изисква много добра физика, така че обръщаме сериозно внимание на нея. Дори лятото не си давам много почивка и работя над физическото си състояние.

– Фактът, че Петя Баракова е разпределител, има ли значение за фантастичното ти представяне?

– Петя е страхотна като разпределител и човек. Радвам се, че играем заедно, помага ми във всеки един момент. За нас нападателите, играта става значително по-лесна с добър разпределител като нея.

– Какво е да сте три българки в един отбор в чужбина? Помага ли?

– Смятам, че за мен като по-млад състезател е голям плюс. Със Славина Колева сме за втори път заедно, както в Унгария, така и тук тя също ми помага. Винаги мога да се обърна към тях за съвет.

– Спечелихте Купата, какви са целите пред отбора за шампионата?

– Имаме още няколко мача, в които се надявам да вземем максимума, а след това идват плейофите. Ще се борим със зъби и нокти за да спечелим и шампионата.

– Как се чувстваш в Румъния и мислиш ли да останеш следващ сезон там?

– Чувствам се добре в Румъния, близо е до дома, първенство е интересно, нямам нищо против да остана. Но до следващия сезон има доста време. За сега мисля главно над предстоящите мачове.

– След това страхотно представяне очакваш ли повиквателна за женския национален отбор?

– Ще се радвам, ако отново съм част от националния отбор.

Последвайте каналите ни в: