Миро Живков: Проявихме характер срещу един много силен съперник

Берое 2016 (Стара Загора) надигра като гост ЦСКА с 3:1 гейма, в мач от 19-и кръг на ефбет Супер Волей. С това Волейболистите на Стара Загора записаха дубъл при успехите си над „червените“ през настоящия сезон в елита, след като спечелиха мача у дома със същия резултат през есенния дял.

Старши треньорът на Берое Мирослав Живков говори след мача:

„Поздравления за два отбора, получи се стойностен мач. Имаше надиграване, имаше моменти и за двата съперника.

Големият плюс беше, че останахме близо във всички геймове. ЦСКА е равностоен като състезатели и постове. Говорих им на момчетата преди мача, че трябва да подходим с респект и  уважение. Направихме го и това е радващо. Играхме добре тактически, успяхме да разпределим играта върху целия отбор. Двамата ни разпределители допринесоха за това, също и двете ни либера играха много добре. Кристиян Петров се включи много добре, знаете, че той идва след травма. Извади може най-важната топка в защита. Проявихме характер срещу един много силен съперник.

Стараем се да играем добре. Въпросът е да бъдем много дисциплинирани срещу силни отбори.  Затова едно голямо браво. Успяхме да  се държим като отбор и да се подкрепяме когато имаше трудности. Имахме отборен дух, бяхме колектив. Затова останахме в мача  иго спечелихме. След като взехме втория гейм, момчетата си повярваха, че това може да се случи. Руси Желев успя да направи мач. Радвам се, че младият ни 16-годишен състезател Жасмин Величков изигра приличен мач. Това трябва да е отправна точка за неговите умения, защото тепърва предстои много работа.

Поздравления за най-опитните Спас Байрев и Иван Латунов, които не позволиха на мача да отиде в нерви. Това е голямата тяхна заслуга, в трудните моменти не позволиха развоя да отиде в друга посока.

Голямата ни амбиция е да реализираме всичко това, което Берое има като организация и условия.  Искам да виждам нашият отбор да се държи професионално и разумно. Играем на големи амплитуди и това е голямата крачка, която трябва да извървим.“

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto