Жена намери капсула на времето в дома си, ето какво има в нея СНИМКИ

26-годишната Мадлин Гудуин от Англия откри 130-годишна капсула на времето под дъските на дома си, пише Metro.

Жената въобще не подозирала, че има „съкровище“ във викторианския й дом в град Суиндън, след като го купила преди четири години. Тя просто искала да се отърве от помощна масичка и затова написала обява в една от групите във Фейсбук. След това към нея се обърнала жена, която преди това живеела в нейния дом.

Непознатата от интернет казала, че са натрупали колекция от ценности след като семейството й се преместило там през 1890 г.

„Казах на жената нашия пощенски код и тя каза, че е живяла на тази улица, след това й казах конкретния адрес и тя каза, че е живяла в нашия дом. Когато дойде за масата, тя ни разказа за историята на дома“, казва британката.

Докато обикаля къщата, гостенката казала на Маделин за наличието на капсула на времето, която семейството й е оставило в основата на сградата под дъските на пода. Семейството добавяло неща в нея, докато не напуснали къщата през 2007 г.

„Жената беше много упорита и искаше сами да я намерим“, казва новата собственичка на дома.

Мадлин открила капсулата под дъска в килера под стълбите. Тя извадила стар метален контейнер изпод пода. Вътре имало пени от 1901 г., кутия цигари, шапка, Библия и писмо. Всички тези неща са добавени от различни хора в продължение на повече от век.

Непознатата, която разказала за тайника, добавила към него вестник и DVD при продажбата на къщата. За съжаление дългият период на престой в кутията направил писмото невъзможно за четене.

„Там имаше случайни вещи и беше доста странно, защото денят, в който жената дойде миналата седмица, се навършваха четири години, откакто партньорът ми и аз се преместихме в тази къща. Беше толкова странно, че всичко това съвпадна“, добавя Мадлин.

Сега тя планира да прибави от своя страна в капсулата и да я запази като подарък за бъдещите собственици на дома, но ще прехвърли съдържанието в по-издръжлив, херметичен контейнер, за да го запази по-добре.

Превод и редакция