Миро Живков: Мачът с Пирин трябва да ни е отправна точка

В най-трудните моменти момчетата застанаха един зад друг, коментира треньорът на Берое 2016

Волейболистите на Берое 2016 (Стара Загора) надиграха като гости Пирин (Разлог) с 3:2 гейма, в мач от 18-и кръг на ефбет Супер Волей. Така беройци спечелиха трудно гостуване и дерби, което бе важно за шестата позиция в класирането.

Старши треньорът на Берое Мирослав Живков коментира за BGvolleyball.com, че този мач ще даде точна представа в каква посока трябва да се продължи да се работи.

„Получи се страхотна битка. Това бе мач, в който загубихме инициативата в два гейма, но отбелязахме победен завършек. Допуснахме доста индивидуални грешки, а в същото време Пирин направи добри неща. Тези загубени два гейма ще ни дадат точна представа в каква посока трябва да продължим да работим.

Поздравявам състезателите от моя отбор за изключителната емоция и отборна игра, защото в нелека атмосфера и зала, в която се играе доста трудно, показаха отборен дух и колективизъм. В най-трудните моменти застанаха един зад друг. Като цяло проявиха професионализъм, въпреки отделните индивидуални грешки на различни звена. Успяхме с отбори действия. Състезателите чуха това, което исках да им кажа. Променихме нашата организация на игра това даде резултат, а имахме и шанса да спечелим.

Мисля, че надиграхме съперника с положителна емоция, както и доста силни индивидуални изпълнения в трудните моменти. Сервисът ни също започна да работи, защото в един етап допуснахме много грешки. В крайна сметка намерихме точния ритъм, за да изпълним това, което подготвихме за този мач. Смятам, че този двубой трябва да ни бъде отправна точка, за по-добри игри занапред.

От тук нататък ни предстоят трудни срещи в програмата да края на редовния сезон. От отборните действие и индивидуални изпълнения ще зависи до къде ще стигнем.“

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto