Монтана остана само с един диагонал до края на сезона

Отборът на Монтана ще продължи окончателно само с един диагонал  до края на шампионата в ефбет Супер Волей, съобщи старши треньорът Даниел Пеев.

От началото на втория полусезон Любослав Симеонов изпитваше болки в рамото, които му попречиха да взима участие в мачовете. След направени медицински прегледи става ясно, че той няма да може да играе без хирургическа намеса.

„За съжаление Любослав Симеонов отива на операция.

Правихме обстойни изследвания, но отново ще се наложи интервенция. За него ще е втора. Проблемът е пак в същото рамо, както миналата година, но различни неща. Предният път го тормозеха шипове, сега има проблем със сухожилията.  Пробрахме медикаментозно лечение, но не става, няма ефект.  От тук насетне оставаме само с един диагонал – Кристиян Валчак“, коментира за BGvolleyball.com Даниел Пеев.

Така се повтаря ситуацията от миналото първенство, при която, отново на полусезона Монтана остана с един диагонал. През декември Мирослав Градинаров замина за чужбина, а Любослав Симеонов не можа да играе, поради проблем с рамото. Тогава Монтана по спешност привлече Илиян Преспов, който остана единствен на този пост.

Сега трансферният прозорец е затворен, като няма възможност за ново попълнение и тимът от Северозапада продължава само с Кристиян Валчак.

„Надявам се Валчак да играе все по-добре. Общо продължаваме сезона само с 12 човека, но това е положението“, коментира още Даниел Пеев.

Припомняме, през първия полусезон съставът на Монтана бе напуснат и от младия посрещач Денислав Бърдаров, който подписа във втородивизионния турски Истанбул ББСК.

През изминалия кръг Монтана се наложи над Черно море, като отбеляза първа победа на свой терен от началото на 2024 година.

Сега тимът гостува на лидера в класирането Дея спорт. Двубоят е на 24 февруари от 19:00 часа в бургаската зала „Младост“.

През първия полусезон Монтана надигра Дея спорт с 3:0, като нанесе единствената загуба на водача в таблицата.

„Ако се справим добре, можем да направим мач и да се борим за успех“, завърши Даниел Пеев.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto