Чар: Аз съм боец! Не се бия за пари, бия се за това да оставя наследство

Българинът Кубрат Пулев и германецът Махмуд Чар ще се бият в София на 30 март. Новината бе съобщена от двамата на съвместна пресконференция, която се състоя в столичния хотел „Маринела“.

Боксовият двубой в тежка категория при професионалистите ще се състои в „Арена София. Мачът е за „регулярната“ световна титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Този шампионски пояс беше въведен наскоро от WBA и позволява да има повече от един световен шампион. В момента украинецът Олександър Усик държи титлата на WBA, която ще заложи в предстоящия обединителен мач с британеца Тайсън Фюри.

8

Пресконферения на Кубрат Пулев и Мануел Чар

„Аз съм боец. Не се бия за пари, бия се за това да оставя наследство. Ако се биеш само за пари, ти си загубен. Всеки знае моята история. Че бях бежанец от Ливан, че съм израснал на улицата, че съм бил в затвора, че ми оперираха и двете тазобедрени стави в рамките на един ден. Въпреки всички тези препятствия, никога не се предадох, никога не се отделих от пътя си. Днес съм тук, за да се бия с един от великите боксьори в тежка категория – Кубрат Пулев. Това е моят съвет към всички. Никога не се предавайте, Бог има план за всеки от вас. Работете здраво и един ден ще получите всичко, за което сте мечтал“, коментира Чар.

8

Пресконферения на Кубрат Пулев и Мануел Чар

Германецът се закани, че ще спечели мача и ще си докара нови 50 000 фена от България. Според него това ще се случи, тъй като

8

Пресконферения на Кубрат Пулев и Мануел Чар

„Пулев е чудесен боксьор за европейското ниво, но той няма качествата да бъде световен шампион“.

На професионалния ринг 42-годишният Кубрат Пулев има 30 победи (14 с нокаут) в 33 мача. 39-годишният Махмуд Чар е с 38 мача и 34 победи, от които 20 са с нокаут.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Трошев