Карлос Алкарас иска да подобри „много неща“

Световният номер 2 в мъжкия тенис Карлос Алкарас заяви, че трябва да подобри „много неща“, след като изненадващо отпадна на полуфиналите на турнира в Буенос Айрес миналата седмица от Николас Хари (Чили).

Двукратният шампион от Големия шлем започна разочароващо новия сезон, след като претърпя поражение от Александър Зверев (Германия) на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия.

„Има много неща за подобряване в сравнение с Буенос Айрес“, каза Алкарас на пресконференция преди първия мач в Рио де Жанейро във вторник срещу Тиаго Монтейро (Бразилия).

„Удрям топката много добре, мисля, че съм в добра форма, но трябва да се науча да играя по-добре в определени ситуации, по-добре, отколкото в Буенос Айрес“, добави испанецът.

„Например при точки за пробив, в определени моменти, когато съм на ръба, трябва да се справям по-добре, отколкото го направих. Това е най-важното нещо, което трябва да подобря, ако искам да постигна добър резултат в Рио“, коментира още Алкарас.

Световният номер 2 не е печелил титла от АТР след зашеметяващия си триумф на „Уимбълдън“ след победа на финала над Новак Джокович (Сърбия) миналата година.

Той вдигна трофея в Рио де Жанейро през 2022 година, преди да загуби от Камерън Нори на финала преди 12 месеца.

„Тази година знам какво искам да постигне и работя усилено. Ще бъде вълнуваща година, тъй като предстоят Олимпийските игри. Но в средата и в края на сезона трябва да остана концентриран, за да поддържам същата интензивност и същото ниво“, завърши испанецът.

Последвайте каналите ни в: