Потвърдено: Двалишвили получава битка за титлата

Президентът и главен изпълнителен директор на UFC Дейна Уайт потвърди, че Мераб Двалишвили (17-4) ще се се бие за титлата категория петел на организацията в следващата му изява в октагона. Това се случи минути след успеха на грузинеца на събитието UFC 298, което се проведе миналия уикенд в Анахайм, Калифорния.

33-годишният боец надигра бившия шампион Хери Сехудо (16-4) в три-рундова среща от главната карта на последното pay-per-view издание на UFC за февруари.

“Мераб изглеждаше добре тази вечер.

Той направи това, което трябваше да направи. Няма как да си почиваш три години от бойните спортове и после да се върнеш. Никой не се е справил с това добре. Сехудо започна да издъхва в последните рундове. Мераб ставаше все по-силен. Той ще се бие за титлата”, заяви Уайт пред журналисти на пресконференция след UFC 298.

Поясът при 61-килограмовите ще бдъе заложен на 9-и март в Маями в главния двубой на UFC 299 – Шон О’Мали срещу Марлън Вера.

Припомняме, че Двалишвили е в серия от десет поредни победи и е надделявал над имена като Пьотр Ян, Жозе Алдо, Марлън Мораеш.

Последвайте каналите ни в: