Ню Йорк Никс подаде жалба заради неправилно съдийско отсъждане в мача срещу Хюстън Рокетс

Отборът на Ню Йорк Никс подаде жалба след загубата със 103:105 от Хюстън Рокетс в мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА) заради неправилно отсъдено нарушение в последната секунда, което доведе до поражението. 

В последните секунди от двубоя в понеделник, гардът на Никс Джейлън Брънсън скочи за стрелба при оставащи

8,7 секунди. Тогава Арън Холидей опита отчаяно да направи чадър точно преди решителния кош и беше отсъден фаул на Брънсън. Именно Холидей отбеляза два фаула при оставащи 0.3 секунди до края и умишлено пропусна третия, за да изтече времето. Главният съдия на срещата Ед Малой каза след края, че отсъждането е било погрешно, както потвърди и доклад за последните две минути на двубоите от НБА. Малой сподели, че според съдията „контактът не е бил по правилата“, както видяха в реално време, но повторенията са променили мнението им. 

„След като видяхме повторенията от мача, офанзивният играч е имал възможност да се върне на игрището. Контактът, който е станал след игра с топката се е случил инцидентно след опита за стрелба и не е трябвало да се свири нарушение“, каза Малой. 

Никс и Рокетс нямат друга среща помежду си до края на сезона, така че дори и протестът да беше уважен, не е ясно как проблемът може да се разреши. Единствената възможност би се възстанови равенството и да се играе продължение. 

Били са признати само шест протеста в историята на НБА, като най-скорошният е от 2007-а година, когато центърът на Маями Хийтс Шакил О’Нийл, получи неправилно шест фаула вместо пет в сблъсъка срещу Атланта Хоукс. Срещата продължава няколко месеца по-късно, като се доиграват оставащите 51,9 секунди след некоректното отсъждане. Никои от двата тима не вкарва и Хоукс печелят двубоя със 114:111. След това О’Нийл е продаден на Финикс Сънс.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages