Майкъла: ЦСКА ще стане шампион

Бившият футболист на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла беше специален гост в студиото на предаването „Арена спорт“, където коментира случващото се в националния отбор след жребия за Лигата на нациите, както и още случващото се в родното първенство и генерално с футбола в страната.

В интервюто Майкъла призова да бъде даден шанс на настоящия селекционер на „лъвовете“ Илиан Илиев и освен това засегна и темата с липсата на достатъчно български футболисти във водещите тимове у нас.

„На нас всеки път ни се пада добра група и все не можем да се класираме.

Вече не знам срещу кои отбори трябва да се паднем, за да се класираме. Надявам се, че ще имаме успех при Илиан Илиев, защото отборът заигра по-спокойно при него, а той познава и българския футбол. Смятам, че ходът с неговото привличане беше добър, защото много специалисти се пробваха в последните 20 години и нито един не успя“, заяви Илиев.

„Отборът със сигурност не играе по-добре, но стои по-организирано на терена. Трябва да му се даде шанс на Илиан да развие националния тим, а не да му налаг играчи. Той се е доказал в Черно море, където направи отбор и ако никой не му се бърка, смятам, че ще успее и с националите. Виждаме, че в нашето първенство водещите отбори не могат да наложат българи в съставите си. Трябва да се даде шанс на младите, но да не ги вдигаме във въздуха. Нека да ги оставим да се развият“, допълни бранителят, който през 80-те години на миналия век е част от незабравимите успехи на ЦСКА в Европа.

Бившият изпълнителен директор на „червените“ обърна внимание и на вчерашния двубой за Суперкупата между ФК ЦСКА 1948 и Лудогорец, като освен това сподели очакванията си за представянето на разградчани в сблъсъците срещу швейцарския Сервет в Лигата на конференциите.

„Получи се равностоен мач, но без публика. За мен този вариант във Велико Търново не беше най-добрият, защото и двата клуба нямат фенове. ФК ЦСКА 1948 се представи добре, въпреки че продадоха няколко футболисти и играха с 10 души, но им липсваше увереност, за да стигнат до победата. Лудогорец пък подцени мача. Те у нас вече нямат конкуренция и като че ли не се напрягат в първенството и за Купата. Срещу Серевет в Швейцария очаквам далеч по-здрава битка и смятам, че Лудогорец има всички шансове да се представи добре. Нека да не забравяме, че това са мачове за пари и шанс да продадеш играчите си, защото там всички те гледат“, смята Георги Илиев.

„За мен ЦСКА ще станат шампиони, защото направиха най-добрите трансфери. Започваме да строим и новия стадион, където се надявам и Стоичков да помогне, защото неговото присъствие е важно“, категоричен е трикратният шампион с „армейците“ в периода 1981-1983 година.

Накрая бившият защитник разкри и дали очаква някаква промяна в родния футбол след задаващите се избори за президент на Българския футболен съюз (БФС) в средата на месец март.

„Който и да оглави БФС, не вярвам да се промени нещо. Докато държавата е абдикирала от детско-юношеския футбол, не очаквам нищо по-добро. Президентът на БФС ще разпределя единствено парите от ФИФА и УЕФА. Не съм оптимист, защото не виждам никакво развитие за спорта от държавата в последните 30 години. Когато ЦСКА започне строежа, къде ще тренират всички деца от школата? Тази тема е много сложна, защото проблемите не са само във футбола. Като изключим художествената гимнастика, всичко останало е под вода“, завърши Георги Илиев.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe