Спартак ще търси добър резултат срещу Левски в битката за челото

Отборите на Левски и Спартак Плевен се изправят един срещу друг в двубой от 20-ия кръг на Националната баскетболна лига. Двата тима излизат тази вечер от 19:00 в столичната зала “Триадица”.

Двубоят е с особено значение за плевенчани, които се борят за второто място в класирането. Отборът на Любомир Минчев заема петата позиция в момента с актив от 13-5, но с успех тази вечер може да се изравни с втория Рилски спортист, който е с 14-5.

В борбата за топ 4 са намесени и тимовете на Балкан (12-8) и ЦСКА (12-7).

Левски пък е закотвен на дъното на шампионата със своя баланс от 5-14 заради финансовите проблеми, които утежниха ситуацията при “сините”. Те имат само една победа в последните си 13 мача, който дойде при домакинството на Академик Пловдив със 72:62 в средата на януари.

Мачът ще е любопитен и заради един от лидерите на Левски – Златин Георгиев, който за кратко стана част от тима на Спартак и дори изигра един мач с плевенчани в Европейската северна лига. Сега обаче той отново защитава емблемата на любимия си Левски, след като взе решение да се завърне в тима и да завърши сезона в София.

Последвайте канала ни в