Жейнов: Няма да съм в изпълкома на Бербатов, защото правилата на ФИФА не позволяват

Един от водещите родни футболни мениджъри Николай Жейнов даде интервю пред един от екипите на Sportal,bg в Турция. Агентът, който е част от екипа на Димитър Бербатов в борбата му за президент на БФС, разкри, че няма да бъде част от евентуален бъдещ изпълком, ако бившият нападател спечели изборите на конгреса. Причината обаче е единствено административна, тъй като футболните агенти нямат право да бъдат част от управляващи органи в клубове или федерации, докато развиват дейността си. Това е било потвърдено от ФИФА при запитване от страна на екипа.

„Аз си направих самоотвод преди около два месеца, когато обсъждахме кандидатурите. Мястото ми в евентуален изпълком не позволява да съвместяват тази ми като футболен агент, а това е моята работа. Поради тази причина взех това решение. Това обаче по никакъв начин не означава, че съм се разграничил от кандидатурата на Димитър, напротив поддържам го все така. Очакванията ми от конгреса са Бербатов да стане президент“, каза Жейнов.

Мениджърът също така разкри малко повече за трансфера на Филип Кръстев в нидерландския Цволе, след като договорът му за наем с Лос Анджелис ФК в МЛС бе прекратен.

„Имаше възможност ЛА да откупят, но поставената му цена е много висока дори и за тях. През този трансферен период имаше клауза от шест милиона евро, а лятото е седем. Преценихме, че не е удачно да стои там без да получава достатъчно игрово време. Поради тази причина сменихме Лос Анджелис с Нидерландия. Имаше три или четири други варианта, но избрахме Цволе, тъй като и те не искаха да имат откупна клауза лятото, което винаги е било проблем. Той е собственост на Манчестър Сити Груп и цената, която те очакват е висока“, заяви още мениджърът.

Жейнов също така даде мнение и около трансферните политики на някои от водещите клубове в efbet Лига.

„Недобрата финансова стабилност на клубовете не дава възможност на треньорите да гледат по-дългосрочно. Футболисти от чужбина идват още повече заради решението на БФС да се увеличи квотата на чужденците извън европейския съюз.

„Ръководството на Черно море никога не се е изхвърляло по отношение на трансферите. Имат един много добре работещ треньор в лицето на Илиан Илиев, който винаги взима такива футболисти, каквито му трябват и съответно след това използва. Преди време направиха доста силни трансфери, като сега един от техните играчи, които преминаха оттам ще премине в Китай за 3-4 милиона от Карабах“.

„Лудогорец правят трансфери, но ми се струва, че там има доста голямо текучество в последно време, което не е в полза на треньорите. Ако станат шампиони все пак ще бъде оправдана тази стратегия, разбира се. В ЦСКА си мисля, че имат добри опити да направят нещо, но понякога има липса на комуникация между звената вътре в отбора създава затруднения. Левски щом са на пета позиция, значи има някъде проблеми в клуба, които трябва да се отстранят“, каза Жейнов.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe