Клариса Шийлдс се завръща към ММА през 2024

Непобедената в професионалния бокс Клариса Шийлдс (14-0) ще се завърне в ММА клетката в първата половина на идната 2024-а година.

„Изглежда, че ще се бия отново през февруари или април. Тренирам ММА в последните месеци и ще продължа да го правя. Уча се на много неща.

Ставам все по-добра в не толкова добрите ми аспекти на играта. Не мога да кажа, че съм добра на земя, но ще бъда“, заяви американката пред mmajunkie.com.

28-годишната спортистка има една победа и едно поражение в смесените бойни изкуства. В последната си изява в октагона през октомври, 2021-а тя допъсна поражение с неединодушно съдийско решение.

„Обичам да се бия. Не ми харесва факта, че има момичета, които могат да ме победят в ММА. Искам да съм най-добрата във всеки спорт“, категорична е боксьорката.

Шийлдс печели златни медали от олимпийските игри през 2012-а и 2016-а и е носителка на почсите в пет различни федерации в средна категория (WBA, WBC, IBF, WBO, WBF).

„Бих искала да стана шампионка и на PFL. Вярвам, че това е възможно. Само ми дайте няколко години тренировки с приоритет ММА. Мисля, че мога да съм шампионка и в двата спорта едновременно. Знам, че това е голяма мечта, но е постижима за мен“, допълни дамата.

Последвайте канала ни в