Кметът на Пловдив пренасочва парите от стадионите на Ботев и Локомотив

Община Пловдив смята да пренасочи пари от стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“ и спортния комплекс в двора на езиковите гимназии за довършването на планираните за 2023 г. ремонтни дейности по „Голямоконарско шосе“. Общата сума, която е необходима, е в размер на 3 521 989 лева, твърди „Пловдив24“.

Кметът Костадин Димитров предлага 2,3 млн.

лв. да се вземат от стадион „Локомотив“, 679 139 лв. – от стадион „Христо Ботев“, 542 850 лв. от спортния комплекс в двора на ЕГ „Пловдив“ и ЕГ „Иван Вазов“. С парите ще се финансира изграждане на ВиК съоръжения, осветление и озеленяване, които трябва да се платят от бюджета на община Пловдив.

„Тези дейности не са включени в отпуснатите 9 млн. лв. от държавата. За момента са необходими за завършване на проекта. Дали ще бъдат възстановени парите за стадионите? Надали има човек, който може да си позволи да не възстанови средствата за стадионите!“, коментира зам.- кметът по финанси Женя Петкова.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe