Токчетата ни омайват, твърдят психолози

Едно проучване, публикувано в Archives of Sexual Behavior, твърди, че мъжете сме по-склонни да предлагаме помощта си на жени, които носят високи токчета.

За основа на проучването са спомогнали редицата трудове, които доказват, че външността при хората играе основна роля при предлагането и получаването на помощ.

В новия научен труд се твърди, че не просто физическите дадености на хората са от значение, но и техните дрехи и по-конкретно – обувки.

В два от тестовете за доказване на теорията, привлекателни дами обикаляли френски градове, за да молят случайни минувачи да се включат в някакво проучване.

Тестът бил направен трикратно с единствената разлика, че в единия случай обувките на дамите били ниски, във втория били със средно висок ток, а в третия носели обувки с високи токове.

Резултатите били поразителни в полза на теорията. В началото едва 42 до 47% от мъжете се отзовали на проучването. Във варианта със средни на височина токчета процентът се увеличил до 60-63%, а, когато момичетата сложили най-високите си токове, цели 82-83% от минувачите се спрели, за да се отзоват.

Това и още редица други тестове доказали, че жените имат едно много силно оръжие, когато искат да постигат своето и то се крие в една от най-големите им страсти – обувките.

Господа, внимавайте, защото е прекалено вероятно да сте станали вече жертва на психологическия трик. Хвърляйте по един подозрителен поглед следващия път, когато ви поискат кредитната карта.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Playboy