Кметът на Пловдив се обърна към финансовия министър за стадиона на Локомотив

Стадионите на Локомотив и Ботев са приоритет и трябва да бъдат завършени. Това заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред медиите по повод запитване на Владимир Славенски от ПП – ДБ дали ще бъде обявена отново обществена поръчка за стадиона в парк „Лаута“ и дали ще се запази високата цена от 42 млн. лева, предизвикала в предишния мандат недоумение.

Припомняме, че поръчката беше спряна с решение на ВАС.

Костадин Димитров обясни, че се прави анализ както за цената, така и за евентуално разделяне на обекта на две поръчки – за централна трибуна и за благоустрояване и инфраструктура. Това тепърва ще се решава.

Стадионът на Локо (Пловдив) е посочен от кмета като един от проектите, изпратени до финансовия министър Асен Василев. Общата стойност на всички 12 проекта е 156 млн лева. За стадион „Локомотив“ кметът е поискал 42 млн. лева.

Костадин Димитров увери, че поддържа постоянни контакти с Министерството на финансите и че очаква до края на тази година да има отговор за финансиране на проектите.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe