Необичайно: Tesla Model X падна в морето и се запали директно под водата ВИДЕО

Нов удивителен и необичаен случай на самозапалване на автомобил Tesla се случи във Флорида. Жена, зад волана на кросоувър Model X, изгубила контрол и колата падна в морето като след това внезапно се запалила директно под водата.

Инцидентът е станал, когато семейна двойка се е опитвала да разтовари своя хидроскутер от електромобила Tesla Model X.

Според очевидци жената е шофирала, а мъжът разтоварвал хидроскутера от багажника.

По някое време колата загуби сцепление, претърколила се по склона надолу и бързо потънала.

Мъжът едва успял да помогне на жена си да излезе от колата. След това те можели само да стоят на кея и да гледат как скъпата им електрическа кола гори под водата.

Както обяснили пристигналите пожарникари, солената вода е влязла в реакция с електрониката, което е довело до късо съединение и последвал пожар. Пожарът под водата продължи доста дълго време.

Пожарникарите били безсилни при създалата се ситуация. Но дори след като огънят изгаснал сам, електрическият автомобил все още представлявал опасност. Колата била извадена от водата, внимателно е натоварена на влекач и придружена от пожарна кола е откарана на специален паркинг, където е поставен далеч от сгради и други автомобили, в случай на повторно запалване.

В коментарите към видеото потребителите веднага си спомнили как не толкова отдавна Илон Мъск казал, че неговият бъдещ Tesla Cybertruck ще може да „служи като лодка за кратко време“ и „да пресича реки, езера и дори не много бурни морета, ” и също така ще може да преодолее 400-метровия канал на южния бряг на Тексас близо до остров Саут Падре.

Инцидентът с Tesla Model X подчертава необходимостта от по-нататъшни изследвания и разработки в областта на безопасността на електромобилите.

Въпреки това си струва да се отбележи, че инцидентът с Tesla Model X е изолиран инцидент и не трябва да се правят обобщения за безопасността на всички електрически коли въз основа на този инцидент.  

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!