Българските лекари с призив към мъжете: Обръщайте внимание на здравето си

Българските докотори, които се включиха в благотоврителния мач между ветераните на Левски и ЦСКА с цел популяризирането на профилактиката на мъжкото здраве призоваха българите да следят по-често тялото си и да се подлагат на редовни изследвания, за да предотвратят по-сериозни заболявания.

“Това е един призив към всички мъже и особено тези над петата декада да проверяват редовно лабораторни изследвания. Добре е да се прави и консултация с уролог, особено ако някакви нарушения в потентността. При всеки малък сигнал е добре да се направи преглед.

Дори и да няма такъв пак е добре да се проверява ежегодно своята пикочна и полова система. Трябва да се промени настройката, че “това на мен не може да ми се случи”, каза д-р Иво Петров.

“Мъжката солидарност е основната на тези кампании, които правим, включително и „мовембър“. Българският мъж почти нищо не знае за тялото си и трябва да сме отговорни да обръщаме внимание на тези неща, а не да се чака последния момент”, добави д-р Адриан Попов.

“Като цяло здравната култура на българина е ниска. Забързани сме в ежедневието. Месец ноември е месецът, в който можем да се замислим повече. Превенцията трябва да е да се ходи на профилактични прегледи, кръвни изследвания, да следим симптомите си, ако има такива”. добави д-р Мирослав Петров завеждащ отделение по анестезиология и интензивно лечение в Аджъбадем Сити Клиник Младост.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe