Доминик Тийм преодоля първия кръг в Метц

Бившият финалист Доминик Тийм победи с 6:4, 6:2 Матео Мартино и се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Метц (Франция) с награден фонд от над 562 хиляди евро. Бившият номер 3 в световната ранглиста, който достигна до двубоя за титлата при дебютното си участие във френския град през 2016 година, спаси единствената точка за пробив в полза на французина, който участва в основната схема на турнира като „щастлив губещ“. 

Австриецът спечели осем от последните девет двубоя в първия кръг на турнирите на АТП, в които участва. В следващия кръг в Мец шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2020 година ще се изправи срещу Юго Юмбер от Франция.

 

Защитаващият титлата си от миналия сезон Лоренцо Сонего се наложи с 2:6, 6:3, 7:6 (3) срещу Маркос Жирон за 2 часа и 17 минути. Италианецът, който е поставен под номер 6 в схемата, има 8 победи и само 2 поражения на турнира във Франция. 

В следващия кръг Сонего ще се изправи срещу представителя на домакините Юго Гастон или квалификанта Абдула Шелбаих от Йордания. 

Станислав Вавринка, осми поставен, елиминира Бернабе Сапата Мирайес след убедителен успех с 6:0, 6:2. В следващия кръг швейцарският тенисист ще играе срещу Ботик ван де Зандсхулп или Люка ван Аш. 

Последвайте канала ни в