Известна бизнесдама изригна: Възмутена съм и не мога да го крия! ВИДЕО

„Силно възмутена съм от всичко, което се случва. Истината е, че години наред съм си задавала въпроса – как е възможно българските полицити, а и ние като общество да сме толкова равнодушни спрямо всичко, което се случва с нашите сънародници, които живеят на територията на Република Северна Македония“, това каза в свое видео бизнесдамата Таня Скринска, съобщава Glasnews.bg.

Бизнесдамата Таня Скринска, която над 15 години управлява собствен международен бизнес, свързан с фрахтоване, интермодален и мултимодален транспорт, пита как е възможно да сме толкова равнодушни спрямо издевателствата над сънародниците ни в РС Македония. 

„Не ми е трудно да намеря отговорите на тези свои въпроси.

Днес съм силно възмутена заради това, че се правят опити да се промени Конституцията на Република България“, каза Таня Скринска.

Тя отбелязва, че е възмутена и от предложението за промяна на националния празник на България.

„Аз смятам, че 24 май е една от най-важните дати в българската история, но също така смятам, че разговорът за промяна на националния ни празник е пагубен в този момент“, споделя тя.

Таня е категорична, че предложението да се промени националния празник от 3 март на 24 май ще разедини българското общество.

„Крайно възмутена съм и от факта, че политиците ни се опитват да променят член 3 от Конституцията на Република България – в него се казва, че официалният език в държавата е българският. Аз не мисля, че на територията на Република България трябва и има нужда да се говорят други езици. Да, всеки един човек, който иска да говори на майчиния си език, го прави съвсем спокойно, но не мисля, че трябва да се правят промени в Конституцията в тази посока“, допълва още тя.

Таня Скринска попита управляващите на какви други езици смятат, че трябва да се говори в България. И изригна: „Крайно възмутена съм, че ме управляват хора като вас. За мен вие сте родоотстъпници. За мен вие сте хора, които не са достойни. Аз се срамувам, че живеем във времена, в които правим неща, от които един ден ще ни е срам – ще ни е срам, че сме поколението, което няма да завещае нищо на децата си!“, заключи тя.

 

Предложението 24 май да стане национален празник предизвика бурни коментари у нас. Припомняме, че идеята беше оповестена от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ), съвместно с инициативата „Правосъдие за всеки“, при представяне на проект за промени в Конституцията.

„Предлагаме 24 май да се нарича Ден на българското слово, просвета и културата, и на кирилицата“, каза премиерът акад. Николай Денков, представяйки предложенията.

„Никой от другите празници не променя статута си, те остават официални. В глава 10 на Основния закон, където са описани герб, химн и флаг, трябва да поставим логично и мястото на националния празник, каза още Николай Денков. Тази дискусия продължава много години и по различни причини не получи краен резултат. Сега можем да намерим решение в обществото. Опитахме се да намерим празник, който обединява, а не разединява“, посочи още премиерът.