Причините, поради които трябва да ходим на плуване

Когато се чудим, кой спорт трябва да започнем да практикуваме или на какъв спорт трябва да запишем детето си, плуването винаги е в списъка. И наистина има причина за това. Сега ще ви покажем плюсовете на плуването и защо е хубаво да се практикува този спорт.

1.Плуването е отлично средство срещу заболявания на гръбначния стълб и на целия опорно-двигателен апарат.

Малките мускули близо до гръбначния стълб се отпускат и така намаляват натоварването върху него. Това позволява да се избегне остеохондроза, да се формира правилна стойка.

2.По време на плуването работят практически всички твои мускули. Всеки мускул получава такова натоварване, каквото е необходимо, оттам е и хармонично развитата мускулатура на професионалните плувци.

3.Сърдечно съдовата система също се развива. Плуването е чудесна кардио тренировка, при това много щадяща.

4.Срещу стрес. Водата „отмива“ от теб всичко негативно и те дарява със свежест, бодрост, като те зарежда с енергия. Плуването повишава работоспособността и способства за хубав сън. След басейна ще спите като бебе.

5.Разликите в температурата каляват организма, подобряват имунната система, което означава, че по малко ще се разболявате.

6.За да плуваш добре, трябва да дишаш правилно и дълбоко. Вследствие се зарежда и дихателната система, увеличава се вентилацията на белите дробове, разширява се гръдния кош.

7.Махате излишните килограми. Плуването е достатъчно енергийно занимание и изгаря не по-малко калории, отколкото бягането и работата във фитнеса.

8.Забавление! Водата помага да се отпуснете, защото тялото не прегрява и не се поти, което води до спокойствие и забавление.