Аксесоарите, от които никога не бива да се отказваш

Мъжете имаме доста ограничен избор, когато стане въпрос за аксесоари към визията си. С всяко малко прекаляване рискуваме да съсипем перфектната си визия, но от друга страна малките детайли са онова, което доказва, че мъжът притежава класа. Предлагам ви да видите кои са 9-те аксесоара, от които никога да не се отказвате, но и да не експериментирате с тях.

  1. Слънчевите очила – Лицето на всеки човек придобива съвсем различен вид, когато е с очила.

    Обикновените такива ви правят да изглеждате по-интелигентен, докато слънчевите най-често казва: „Аз съм умен, красив и успял мъж, а вие сте…?“
  2. Вратовръзката – Един костюм може да изглежда по редица различни начини и то само, ако смените десена на вратовръзката си. Винаги ги подбирайте внимателно спрямо събитието, на което ще се появявате. Ако искате да сте стилен, но купонджийски настроен, тогава заложете на няколко съчетани във вратовръзката цветове, но, ако искате да ви приемат на сериозно във важна бизнес среща, тогава класиките в тъмно са вашият избор.
  3. Портфейлът – Портфейлът е най-сексапилната черта на един мъж, според съвременната жената. Вулгарно е, но си е така. Гледайте той винаги да отговаря на социалния ви статус, въпреки че в деня ви се налага да го показвате едва един-два пъти. И винаги помнете, че си личи, когато отделенията му са пълни с пари и когато са пълни с визитки и карти за отстъпки в супермаркетите.
  4. Химикалката – Химикалката е по-скоро привилегия на онези, за които името им работи в тяхна полза. В случай, че сте успял бизнесмен или известна личност от шоубизнеса трябва винаги в себе си да имате елегантна химикалка, с която да парафирате договори или пък да давате автографи. И в двата случая ще накарате отсрещния да ви погледна с далеч по-респектирани очи.
  5. Часовникът – Любимият ми мъжки аксесоар. Едва ли може да има нещо, което да казва по-ясно кой сте и с какво се занимавате, от часовника. Може да прозвучи префърцунено, но знайте, че най-важното в един часовник е цената, защото тя винаги си личи. Това по никакъв начин не бива да ви притеснява, защото и тук целта е да демонстрирате до къде сте стигнали по пътя си към успеха. Всички в началото започваме с евтините реплики от по 30-40 лева, но всички си мечтаем един ден на китката да носим бижу за 30-40 хиляди.
  6. Чантата – Това вече е един много труден избор за всеки мъж. Мъжките чанти прекалено честа са в състояние да предизвикат насмешка у околните, докато целта им е да придават класа. Една мъжка чанта трябва да е кожена, в един цвят и винаги да се използва по предназначение, а не навсякъде и по всяко време.
  7. Куфарът – Има два вида куфари – единият е за багаж, а другият за бизнес. Онези, които са за багаж са присъщи за господата, които често пътуват. Там не е кой знае какво, когато си ги купувате. По-трудната част е, когато трябва да си изберете куфар за бизнес. Съветът ми там е да избягвате напълно чистите класики, защото те не предизвикват вниманието на хората, които искате да впечатлите. Хубавият куфар за офиса е една идея по-разчупен, макар и задължително да е в един-единствен тъмен цвят. Задължителното при него е да го пълните с документи, химикалки, тетрадки и дребна черна техника от рода на зарядно, таблет, ноутбук или други пособия, които биха влезли в употреба за представянето на дадена идея.
  8. Ръкавиците – Плетените ръкавици не са добра идея, ако сте с костюм. Те стават за ежедневието, когато сте далеч по-спортно облечен. Кожата тук отново е задължителна, защото освен, че топли, тя придава на зимното облекло един завършен вид. Аз лично много обичам ритуалите, в които трябва да си сваля ръкавицата, за да се здрависам с даден човек. Това показва много ясно възпитанието ви и уважението, което отдавате на отсрещния.
  9. Бръснарският комплект – Това не е толкова пряка част от аксесоарите за визията ви, но хубавият бръснарски комплект винаги си личи, когато се появявате пред хората. На днешно време масово мъжете ходим леко небрежно с брада на два-три дни. Знайте само, че истинската класа не е в брадата, а в гладко избръснатото лице. Мъжете, които се бръснем, правим по-добро впечатление в сериозните занимания от ежедневието. Да речем, че отиваме на интервю за работа. Статистически погледнато хората, които са прясно избръснати и миришат леко на одеколон, имат значително по-голям шанс за получаване на работата. Е, ако сме тръгнали на клуб и искаме да свалим някоя красавица, тогава неглижираният стил е по-вървежен.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Esquire