Николай Грозев пред Sportal.bg: Монако беше по-добрият вариант за Олимпиакос

Sportal.bg реши да попита няколко баскетболисти, близки до суперзвездата на Олимпиакос Александър Везенков, какви са техните прогнози за предстоящите мачове от Финалната четворка на Евролигата. Разбира се, те разкриха какъв човек е българският национал извън залата и с какво се отличава от останалите играчи. Първата ни среща е с баскетболиста на Балкан Николай Грозев.

 

– Предстоят финалите в Евролигата, а добрата новина за всички българи е участието на Александър Везенков с неговия Олимпиакос там. Вие двамата сте доста близки приятели, какво ти каза той след като се класира отборът му за финалите в Каунас? 
– Говорихме си с него, беше развълнуван, че успяха да стигнат толкова напред. В крайна сметка те показаха през целия сезон, че играят постоянно. Имат постоянство, играят доста добре. Те са отбор и всички момчета могат да вкарат кош, дори и тройки, както показаха момчетата, които ги пазиха с по-голямо разстояние, и те показаха, че могат да вкарват. Радвам се, че стигнаха до финалната четворка. 

– Предстои полуфинал между Олимпиакос и Монако, каква е твоята прогноза? 
– Монако беше по-добрият вариант за Олимпиакос, защото те са по-индивидуален отбор. Имат много гардове и разчитат повече на индивидуалните си качества, докато при Олимпиакос не е така. Предполагам, че в началото, ако Олимпиакос покаже добра защита и ги спрат индивидуално, ще им бъде по-лесно в края на мача.

Как изглежда финалът в Евролигата според Николай Грозев и какво още коментира той – вижте ТУК!