Монако направи втора стъпка към Финалната четворка

Монако отново си осигури предимство в серията с Макаби Тел Авив. Възпитаниците на Саша Обрадович успяха да си върнат домакинското предимство, след като достигнаха до успех с 83:78 (22:16, 19:16, 19:25, 23:21) над Макаби в третия мач от серията, провел се в Тел Авив. Така монегаските повеждат с 2-1 победи в общия резултат и още в четвъртък ще разполагат с възможността да спечелят серията, ако отново запишат победа на терена на своя противник.

Отборът на Монако нанесе първия удар в мача и с постоянно представяне от своя лидер Майк Джеймс, който реализира 18 точки само през първото полувреме, съумя да поведе с 41:32 на полувремето.

След паузата защитата на Макаби изпълни целта си и лимитира американската звезда на монегаските, които обаче също промениха стратегията си и започнаха да разчитат на останалите си оръжия като Джордан Лойд и Ели Окобо. Клубът от Княжеството удържа преднина от три точки след края на третата четвърт при 60:57, а в последния период не позволи на домакините да получат шанс за изравняване и така победата отиде на сметката на Монако.

Джеймс завърши с 21 точки за успеха на гостите. Джордан Лойд прибави 15 точки, Ели Окобо се отчете с 12, а Джон Браун вкара 11 точки и овладя 5 борби.

Бонзи Колзън бе над всички за Макаби със 17 точки. Уейд Болдуин допринесе с 16 точки, 8 борби и 6 асистенции, а Лоренцо Браун приключи срещата с 12 точки.