БФ Волейбол сключи договор за партньорскво с Куба

Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любо Ганев бе на гости в Хавана, където сключи договор за партньорство с Кубинската федерация по волейбол. 

Любо Ганев и президентът на Кубинската федерация по волейбол Ариел Санц подписаха договор, с който да допринесат за по-високото развитие на спорта в двете страни.

Договорката между двете централи включва съвместни лагери, приятелски срещу, размяна на треньори за обучение и други.

Възможно е кубински волейболисти да започнат да играят по-лесно в Суперлигата на България.

Документът признава историческите връзки на приятелство, които свързват народите и федерациите на двете страни, поддържани от взаимния интерес от разширяване на двустранните връзки във волейбола.

В разговорите и при договарянето на документа присъстваха Тодор Минков Кънчевски, посланик на България на Острова на свободата, и Борис Халачев.

Любо Ганев сподели, че е много доволен от завръщането си в Куба, която преди това е посещавал като играч 7 пъти.

„Нашата цел е да имаме връзки с други федерации, да имаме възможност за обмен, отбори да ходят в България и ние тук, както и други инициативи, които моята федерация организира като провеждане на семинари“, каза Любо Ганев.

„Много добре, че познаваме кубинските отбори, играх много пъти срещу тях. Поздравявам Ви за влизането в Лигата на нациите, отборът на Куба е много добър“, каза той.

Любо Ганев бе много емоционален при завръщането си на игрището в зала “Колизеум” в Хавана, където е играл блестящо много пъти и не пропусна случая да се снима за спомен със своите спътници и домакините.