Монако се пребори с Жалгирис, Окобо герой в „отсъствието“ на Майк Джеймс

Тимът на Монако записа 11-ата си победа през настоящия сезон в Евролигата. Монегаските обаче трябваше доста да се потрудят за успеха тази вечер, след като сътвориха обрат в последната четвърт срещу Жалгирис, побеждавайки го с 84:82 (17:26, 25:23, 18:15, 24:18) в двубой от 16-ия кръг на най-силния клубен европейски турнир.

Така отборът на Саша Обрадович продължава гонитбата на върха с Баскония, като двата състава заемат първите две места в подреждането с равен баланс от по 11-5.

Серията на Жалгирис от две поредни победи пък приключи и литовският гранд остава на десетото място в таблицата с баланс от 8-8.

Още в първата четвърт домакините се сблъскаха със сериозно количество проблеми, след като литовците отвориха разлика от девет точки при 17:26 в своя полза. Авансът на гостите във втория период се увеличи до 13 точки при 22:35, но с течение на времето клубът от Княжеството съкрати дефицита си до седем на голямата почивка при 42:49. Играта на „котка и мишка“ продължи и след почивката, като Жалгирис отново на няколко пъти създаваше двуцифрена разлика на таблото.

Две поредни тройки на Якуба Уатара в последната минута от третата част обаче стопи дистанцията до само четири точки при 60:64, а с отлични изяви на Ели Окобо домакините достигнаха до равенството при 72:72 в средата на последната четвърт. 34 секунди преди края на редовното време Окобо наниза ключова тройка за 83:79, но трите точки бяха върнати веднагически от три успешни наказателни удара на Едгарас Улановас. След това Окобо вкара само един от двата си фаула за 84:82, но Жалгирис не успя да стигне до стрелба в последното си нападение в срещата и така Монако се поздрави с успеха.

Окобо завърши с 22 точки и 9 асистенции, като стреля 10/11 от наказателната линия за победителите. Алфа Диало и Якуба Уатара пък нанизаха по 14 точки, а лидерът на тима Майк Джеймс бе удържан до само 2 точки за 24 минути.

Роландс Смитс приключи с 18 точки и 5 борби за Жалгирис. Кийнън Еванс вкара 17, Едгарас Улановас добави още 12 точки, а Лауринас Бирутис се разписа с 10 точки и 7 борби.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.