Най-ниският човек в света не може да държи телефон – твърде е тежък за него ВИДЕО

20-годишен иранец, който е висок едва 65,24 см, беше обявен за най-ниския човек в света. Афшин Есмаеил Гадерзадех от отдалечено село в окръг Букан, Северен Иран, беше вписан в „Книгата на рекордите Гинес“ като най-ниския жив човек.

Афшин не може да ползва мобилен телефон, защото е твърде тежък за него. Той не можел да посещава училище, защото бил твърде слаб физически, съобщава „Дейли Мейл“.

Сега Афшин се надява, че известността ще му помогне да се грижи за родителите си, които не печелят достатъчно пари, за да плащат огромните разходи за лечение и медикаменти на сина си.

„Мечтата ми е да мога да помагам на родителите си. Това световно признание може да ми помогне да постигна мечтата си“, споделя Афшин.

Заради ниския си ръст той не може да вземе занаята на баща си, който е строител. Всъщност Афшин, който тежи едва 6,5 кг, не може да си намери никаква подходяща работа в своето село. Той е неграмотен и не може да ходи из селото, ако не е придружен от родителите си. Той се свързва със света чрез телефон, подарен от приятел, но му е трудно да го ползва.

Представяме ти 1500 лв. онлайн казино Бонус на efbet.com
 

„Телефоните по принцип са тежки за използване за дълго време, но все пак се оправям. Знам кой е най-високият жив мъж в света. Аз ще се побера в дланите му“, казва той.

Афшин се е научил само да пише името си и му се е наложило да спре да ходи на училище, защото бил твърде слаб. „Продължителното лечение и физическата слабост на сина ми са основната причина той да спре да учи. Иначе няма умствени проблеми“, обясни баща му.

Афшин трудно си намира и дрехи. Той може да носи само дрехи, които са за тригодишно дете, но дизайнът им не пасва на възрастта му.

Иранецът получи признанието си в Дубай, измествайки 36-годишния Едуард Ниньо Ернандез от Колумбия. Той е висок 72,1 см.

 

Превод и редакция