US експерти посочиха най-икономичните и най-лакомите коли на света

Експерти на американската компания Zutobi изясниха кои автомобили са най-евтини за експлоатиране. А също установиха и кои са „лидерите“ в харченето на бензин. Разчетът е направен в долари, цените на горивото също (литър гориво в САЩ струва малко повече от долар). 

Най-икономичните

В тройката лидерите на тази група попадат два „японеца“ и един „кореец“.

Honda Fit 2018 (1,5 л, автомат) 

Това е най-евтината кола в списъка сред най-популярните автомобили. Конкретният хетчбек с пет врати се смята в САЩ за малолитражка. Средната цена на бензина за година, която изгаря Fit, възлиза на около 3817 долара.

Accent 2021 година бе наречен от US News „Най-добрият малолитражен автомобил за парите си“, затова не е учудващо, че този модел е влязъл в тройката на най-икономичните автомобили. За година бензинът ще стъпи на американците 3817 долара. 

Toyota Yaris (2020) (1.5L механика)

Този спрян от производство модел на Toyota заема второ място сред най-евтините автомобили. Цената на горивото за година, която ще изгори Yaris, ще излезе около 3944 долара. 

Най-лакомите 

В тази група има два „американеца“ и един „японец“. 

Ford F-150 Raptor (2022) (3,5 л. автомат)

 

Моделът Ford F-150 Raptor е заводнското наименование, използвано от Ford Motor Company, за да покаже високата производителност на модела.  

Raptor от 2022 година е един от най-лакомите автомобили в списъка: бензинът за него ще струва около 5853 долара годишно.

Toyota 4Runner 2022 (4 л., автомат)

Моделът почти не отстъпва на GMC Sierra по апетит. 4Runner е всъдеход, произвеждан от японския производител Toyota, който се продава из целия свят от 1984 година насам. Колата има вече пето поколение. За новия 4Runner от 2022 година ще са ви необходими 5344 долара годишно за бензин. 

GMC Sierra (2022) (5,3 л, автомат)

Лекият пикап има редица нововъведения за 2022 година, включително модерен салон с повишен комфорт и по-качествени материали. Sierra е оборудван с двигател EcoTec V8, което го прави един от най-скъпите автомобили що се отнася до зареждането на резервоара. Годишно, според специалистите, цената на зареждане възлиза на 5216 долара. 

TagsUS