Монако взе трети пореден скалп и се изравни на върха с Фенербахче

Баскетболният отбор на Монако се поздрави с третата си поредна победа, благодарение на която тимът от Княжеството се изкачи до второто място във временното класиране на Евролигата. Момчетата на Саша Обрадович записаха успех над Цървена звезда с 85:77 в една от последните срещи на шестия кръг в турнира на богатите.

По този начин монегаските вече разполагат с актив от 5-1, което ги изравнява с лидера в класирането Фенербахче, който тази вечер допусна първата си загуба в надпреварата. Цървена звезда пък остава на дъното на колоната, като сърбите са 18-и с баланс от 1 победа и цели 5 поражения.

Почти цялото първо полувреме премина под равностойния характер, като едва в края на втората четвърт Монако се отскубна напред с аванс от седем точки при 38:31. Активът на домакините достигна двуцифрените измерения при 57:46 в средата на третия период, като в последната част тимът запази концентрация и удържа преднината, за да триумфира с крайното 85:77.

Майк Джеймс наниза 21 точки за победата на Монако. Джордан Лойд също се включи силно с 20 точки, а Донатас Мотиеюнас прибави 13 точки и 6 борби.

Филип Петрушев приключи с дабъл-дабъл от 16 точки и 12 борби за Цървена звезда. Бен Бентил вкара още 14 точки, а Неманя Недович се отличи с 13 точки.