Кои са най-често срещаните причини за една раздяла

Излишно е да класираме нещата тук в дадена йерархия. Важното е, че при всички случаи се стига до един и същ изход, а именно края на една връзка. Лошото е само, че причините често са глупави и неоснователни, но хората продължават да пропиляват живота си, благодарение на глуповати принципи.

  • Домашна неразбория – Жените най-често се карат с мъжете си, когато им се наложи да вървят след тях в опит да им подредят разхвърляните дрехи.

    Масово мъжете обичаме да се приберем след тежък ден и да захвърлим всичко на всевъзможни страни, а след час-два да се озовем в леглото без дори да сме си подредили работните обувки.
  • Мързел – И двата пола често биваме отблъснати от мързела на другия. Уж сте чакали цяла седмица да дойде неделя, за да боядисате кухнята, а ето, че вече трета поредна си отлита, а кутиите с латекс така и си стоят запечатани.
  • Постоянната нужда от нещо – Има хора, които са родени, за да служат на другите, но повечето не сме такива. Нормално е да помагаш за някои неща, та дори и за повечето, но всяка стъпка на половинката да е задължително акомпанирана от теб, някак не е много приятно.
  • Липса на чувство за хумор – Нали някога те била харесала, защото си умеел да я разсмиваш. Къде отиде този ентусиазъм сега, когато всеки път се цупи, щом се пошегуваш с нея пред приятели?
  • Дистанционна връзка – В съвременния свят е истински проблем дистанцията. Хората имат постоянна връзка помежду си, посредством различни социални мрежи, телефони и електронна поща, но в същото време липсата на физически контакт се оказва много  по-сериозен проблем, отколкото мнозина смятат.
  • Лош секс – Нормално е да дадеш шанс на някой да се научи. Два-три-пет-десет пъти можеш да ги отдадеш на бавно схващане, но 20 пъти да не разбира, когато ѝ казваш, че ти действа антивъзбуждащо, когато те драска по гърба, тогава това си е причина за скандал.
  • Несигурност – Жените искат да се чувстват закриляни от мъжа или поне в по-големия случай. Но и мъжете имат нужда от подобно нещо, макар и изразено по различен начин. Важно е да се има взаимно доверие.
  • Вещомания – Вещите са създадени на този свят, за да ни слушат. Без тях би било трудно, но можем да живеем. Без хора не се живее. Припомнете си това, когато се скарате отново за дистанционното на телевизора.
  • Ниско самочувствие – Хората с ниско самочувствие влияят на околните по негативен начин. Всеки понякога изпада в депресия, но важното е да положиш усилия, за да излезеш от нея. Не бива да повличаш и останалите с теб, защото така само ще ги отблъснеш.
  • Темперамент – Хубаво е човек да се горещи понякога на разни неща, но не и постоянно да е на контра с околните. Рискуваш да те заклеймят, като скандалджия, а скандалджиите никой не ги харесва и всеки стои настрана от тях.
  • Бъбривци – Това е по-скоро територията на жените и мъжете се дразним именно на това понякога у тях. Хубаво е да не си пукал, но оставяй по една-две мисли за самия себе си. Не е нужно цялата ти мисловна дейност да се излива през устата.
  • Мълчание – Мълчанието създава напрежение, а напрежението поражда лоши чувства. Всички знаем до какво водят лошите чувства.
  • Нежелание за деца – Смисълът на една връзка между двама души е точно в създаването на поколение. Мнозина велики мислители дори смятат, че в това се крие и смисълът на самия живот – да създадеш такъв след себе си. Ако единият не желае да има поколение, това е една сериозна причина да разделите пътищата си.
  • Отдаденост на спорта – Спорта рядко може да се разглежда, като нещо лошо, но е факт, че има случаи, в които пречи на връзките. На пръв поглед 1-2 часа в деня не са нищо особено, но, когато ги сумираш с всички останали задължения, точно това време може да се окаже разликата между връзката ти с половинката и липсата на такава.
  • Тотална незаинтересованост към спорта – Хора, които мразят всякакъв вид спорт, обикновено не са най-добрите събеседници. Омразата или безразличието към спорта е нещо подобно на нехайството спрямо литературата или киното. Добра причина да стоиш надалеч от подобни хора.

Автор: Десислав Янкулов