Продава се “Ролс-Ройс“-а на легендарния Фреди Меркюри СНИМКИ

Rolls-Royce Silver Shadow от 1974 г. се предлага на търг в RM Sotheby’s в Лондон. Автомобилът е принадлежал на вокалиста на Queen Фреди Меркюри. Историята на автомобила е описана на уебсайта на аукционната къща.

Фреди Меркюри решава да си купи Rolls-Royce Silver Shadow през 1979 г.. Самият той не е шофирал луксозния автомобил, а е използвал шофьор. Фронтменът на Queen е возил в него и оперната дива Монсерат Кабайе. След смъртта на Меркюри през 1991 г. сестра му Кашмира наследява автомобила.

Настоящият собственик на автомобила не е посочен на уебсайта на аукционната къща, а само, че е купил Rolls-Royce-а на Фреди Меркюри през 2013 г. Много е вероятно това да е Андрей Данилко – украински певец и актьор, известен и под псевдонима Верка Сердючка, тъй като той вече е признавал за това.

Данилко е разказвал, че преди почти 10 години е купил автомобил на Фреди Меркюри, но не е могъл да го внесе в Украйна (очевидно е имало трудности с митническото оформяне на стария Rolls-Royce). През цялото това време Андрий Данилко трябвало да плаща за паркирането на автомобила в Лондон.

За това, че автомобилът може да принадлежи на Данилко, свидетелства фактът, че приходите от Rolls-Royce ще бъдат дарени на клиниката за протезиране и рехабилитация Superhumans Center в Лвовска област.

Rolls-Royce Silver Shadow се произвежда от 1965 до 1980 г. Големият седан се задвижва от 6,75-литров V8 двигател със 192 к.с. и 3-степенна автоматична скоростна кутия.

Автомобилът на Фреди Меркюри е боядисан в сребристо, а интериорът е облицован с кожа и дърво. Пакетът включва климатик, круиз контрол, електрически прозорци и радио Sharp.

Пробегът е приблизително 100 000 км, като са запазени оригиналните документи за автомобила и разписките от сервиза, където е указан собственикът.  

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!