Шок! Във вестник от 1963 г. има предсказание за появата на смартфоните СНИМКА

В мрежата се появи снимка от вестник Mansfield News Journal, публикуван в Охайо, САЩ. Кадърът е публикуван от един от потребителите на Reddit.

Статия, публикувана през 1963 г., казва, че с течение на времето телефоните на жителите на Мансфийлд ще се побират в джобовете им.

Както казва тогавашният мениджър на телефонната компания Фредерик Хънтсман в интервю за изданието, в далечното бъдеще подобни устройства ще бъдат използвани в търговска посока, но първите лабораторни тестове вече са извършени по това време.

В публикацията се говори и за други устройства, като аналози на съвременни високоговорители с малки телевизионни екрани.

Тръпката е навсякъде с efbet.com
 

„Кухненският уред може да се използва като обикновен телефон, като телефон със свободни ръце, ако домакинята е заета с готвене“, се казва в статия от средата на миналия век, пише Glasnews.bg.

В същото време вестникът говори за телефони с визуално изображение, което ще позволи на събеседниците да говорят с микрофон, високоговорител и камера.

„Телефонът ще има система за предаване на потребителски подпис и записващо устройство за разговори“, отбелязва авторът на бележката. В статията те се наричат ​​“телевизионни фонове“.

Потребителите, коментирайки публикацията, припомниха първите си устройства, включително телефони с ротационен дайлер.