Сблъсъкът между Гърция и Турция не мина без конфликти, Атаман в центъра на вниманието

Националните отбори на Гърция и Турция по баскетбол се изправиха един срещу друг снощи на финала на турнира “Акрополис” в Атина. Въпреки че бяха без голямата си звезда Янис Адетокумбо, “елините” записаха победа над големия си враг с крайното 89:80, благодарение на дабъл-дабъл от 19 точки и 13 борби на брата на Янис – Костас Адетокумбо.

В третата четвърт на мача страстите взеха връх и селекционерът на Турция Ергин Атаман бе дисквалифициран с две технически нарушения заради реакции срещу реферското трио. Специалистът обаче отказа да напусне границите на терена и се позиционира на една от седалките около паркета, като по този начин той предизвика забавяне на двубоя.

В крайна сметка дори се наложи неговият колега от другата страна Димитрис Итудис да седне до него и да го успокои, което явно проработи и Атаман се запъти към съблекалните.

Това беше трета загуба за турския тим в подготовката му за ЕвроБаскет 2022. Преди това южните ни съседи отстъпиха на Словения и Полша, като имат на сметката си и три победи – над Украйна, Полша и Грузия. Гърция пък регистрира баланс от 5-1 в контролите, като единственото поражение на “елините” дойде от Испания с 80:87 в Мадрид, когато тимът беше без Янис Адетокумбо.