Гърция победи световния шампион Испания след зрелищна лекция на Янис Антетокумбо

Гърция победи световния шампион Испания с 86:70 в първа контролна среща и за двата отбора преди започващото след по-малко от месец европейско първенство по баскетбол.

Срещата се игра пред 15 000 зрители в зала ОАКА в Атина и мина изцяло под диктовката на домакините, които водеха с 31:13 още след първите 10 минути игра. Испанците, които са съперник на България в група „А“ на Евробаскет“, свалиха разликата до 6 точки преди началото на последната четвърт, но в нея гърците отново доминираха, за да стигнат до изразителния успех.

Над всички в мача бе двукратният носител на приза за „Най-полезен играч“ в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада Янис Антетокунбо.

Крилото на Милуоки Бъкс завърши с 31 точки, като вкара 11 от 13-те си стрелби от игра. Той добави още 10 борби и 3 асистенции за едва 20 минути игра.

Още 11 точки за победителите вкара натурализираният американец Тайлър Дорси. За Испания най-резултатен бе Уили Ернангомес с 15 точки, a 10 прибави Хайме Прадия. Дебют за Испания направи натурализираният американски гард Лоренцо Браун, който завърши със 7 точки за 17 минути на терена.

В четвъртък двата отбора ще изиграят още една контрола, този път в Мадрид.