Пловдив ще бъде домакин на демонстративно шоу по таекуондо

Пловдив ще бъде домакин на специално шоу, което ще бъде представено от демонстративния отбор на световното таекуондо (World Taekwondo). Това обявиха от Община Пловдив, съвместно с Българската федерация по таекуондо.

Таекуондистите ще гостуват на Античния театър в града на 3 август от 20:00 часа, а входът за зрителите ще бъде свободен.

„За нас е чест да бъдем в Пловдив и да представим на пловдивчани нещо невероятно.

В годините градът се доказа като център на българския спорт и в частност – на родното таекуондо. Поради тази причина избрахме да направим демонстративното шоу тук. Това, което зрителите ще видят, е нещо уникално. То граничи с човешките възможности, както физически, така и психически. Демонстративният отбор ще представи най-доброто от източното бойно изкуство, защото в този тим са събрани най-качествените състезатели в спорта.“, заяви Димитър Аврамов, член на Управителния съвет на Българската федерация по таекуондо.

Отборът на „World Taekwondo“ е съставен от професионални състезатели от Южна Корея, като за първи път към демонстративния тим ще се присъединят и 10 български таекуондисти.

Поводът за събитието са историческите две световни първенства по таекуондо, които ще се проведат в София. За първи път двата шампионата ще се състоят на едно и също място в една година. От 28 юли до 7 август София ще е домакин на Световното първенство за кадети, Световното първенство за юноши и девойки и най-големия световен форум в Таекуондо – Генералната асамблея – на 1 август. Над 3000 състезатели ще мерят сили в двете надпревари.