Автопилот на Tesla Model 3 за малко не се заби в трамвай и не сгази пешеходци ВИДЕО

В YouTube-канала на Beta Tech OG е публикуван 18-минутен клип, в който се демонстрират изпитанията на Tesla Model 3, оборудвана със система за автопилот Full Self-Driving.

Електромобилът дълго време се придвижва по улиците на американския град Денвър без сериозни проблеми. Към края на клипа обаче колата за малко не се забива в движещ се трамвай, а след това почти блъска пешеходци. В резултат шофьорът на колата прави извод, че автопилотът е далеч от идеален.

 

На кадрите, заснети с видеорегистратор, се вижда как Model 3 се приближава към регулирано кръстовище. Червеният сигнал на светофара кара колата да спре. На мултимедийния комплекс се вижда как електрониката на колата без проблем разпознава другите участници в движението, включително и пешеходците. 

Освен това, автопилотът вижда и трамвая, който се движи в насрещното. Но когато светофарът става зелен, електромобилът влиза в кръстовището и започва да завива, без да забелязва трамвая. 

На собственика на електромобила се налага рязко да вземе управлението под свой контрол, за да се избегне катастрофата. 

При това ватманът на трамвая също сигнализира на колата за наближаващия удар с помощта на звуков сигнал. Малко по-късно „Тесла“т- изпълнявайки обикновен завой наляво с твърде голям радиус, почти блъска двама пешеходци, чакащи да пресекат. 

Вероятно, на новото поколение автопилот ще е необходимо още дълго време за изпитания в реални условия. Засега обаче поредният собственик на американската електрическа кола остава недоволен от тази автономна система.