7 упражнения за бицепс

Ако ежедневно на шега ти казват: „Баси големити ръки чуек“, но осъзнаваш, че е просто на шега, значи е време да обърнеш нещата в своя полза, като засилиш тренировките за бицепс. Давам ти 7 идеи за упражнения, с които да подобриш резултатите си в ръцете.

  1. Голям прав лост – Същият, който е за лежанката или на клековете. Вземаш го, товариш си килограмите и започваш класическото движение с вдигане нагоре и надолу.

    Гледай гръбнакът ти да е прав през цялото време, защото заклащането обезсмисля целия ти друг. Само ще се мориш, а реално няма да правиш нищо, както онзи дебелия от видеото с големите ръки.
  2. Дъмбели – Пак класика с едновременното повдигането. Гледай също цялото тяло да ти е неподвижно, за да фокусираш натоварването само в бицепсите. Ако се клатиш, значи ти е тежко и трябва да вземеш по-малки дъмбели. Запомни, че няма от какво да се срамуваш, че си взел две петици. Дори Арнолд Шварценегер някога е започнал с най-леките тежести. Всеки има своето начало.
  3. Единични дъмбели – Нищо по-различно от горното, но този път редуваш ръцете.
  4. Единични дъмбели с въртене – Мнозина смятат, че въртенето вреди повече, отколкото помага. Аз бих добавил, че ще сгрешите, ако правите въртенето с големи тежести. С това упражнение не се цели толкова растеж, колкото изчистване от мазнините.
  5. Дърпане на въже – Сещате се, онова късото въже, което все някой забравя на скрипците. Закачате го горе или долу и дърпате със съответната тежест. Внимавайте, защото е по-трудно, отколкото изглежда. По тази причина не се изсилвайте с килограмите.
  6. Кабелите на Херкулес – Заставате между двата скрипеца в поза сякаш ще се показвате, колкото сте силни. В горните краища сте закачили халките. След това просто дърпате към главата си с помощта на свивките на ръцете.
  7. Ластик – С ластик човек може да прави абсолютно всички видове упражнения. При него, колкото по късо го хващате, толкова по-тежко ви става и обратно. Настъпете го с краката и имитирайте единичния дъмбел от по-горе.

Автор: Десислав Янкулов