Най-малкият културист в света

С тегло от 10 килограма и ръст от 82 сантиметра индиецът Ромео Дев е записан в рекордите като най-малкият културист в света. През 2012-а обаче, едва на 23 години, упорития индиец умира след мозъчен кръвоизлив.

Ромео Дев е страдал от болест, която не позволява тялото да се развие, така остава малко и слабо, като частите от тялото му остават несъразмерни.

Въпреки проблемите си, той става пример за подражание на милиони хора по света.

Вместо да се съжалява, Дев решава да посвети живота си на културизма, прекарвайки  по няколко часа на ден във фитнес залата. Усилията му останаха оценени, защото всички, от културисти до обикновени хора, искрено се възхищаваха на смелостта на необикновения атлет. Чрез имейли стотици хора от цял свят постоянно засвидетелстваха подкрепата и уважението си към него, а десетки фенове го посещаваха лично в залата.

Така, за краткия си живот, момчето от Индия се превърна в пример за подражание на всички и доказа, че човек може да живее така, както желае и както си заслужава. Да следва и сбъдва мечтите си, независимо от трудностите, които му се изпречват.